LJAŠ: Ibrahim, Ismeta i Dilaver u Džehenemu

Dogovor je bijo da se nađemo u podnožju Džehenema. Tri ratna havera, Ibrahim, Ismeta i Dilaver. Produženi vikend, biće piva, biće ženski da gledaju kako se veremo do vrha i ubijemo šejtana, može! Okrenićemo i janje pa da bude teferić!
Došo Ibrahim u kočiji, trijest konja ga vuklo od Zagreba do Džehenema, Ismeta se prišlepala s brodom, a Dilaver zajebo tri poštena insana da bi se pojavio na vrijeme. Sastanak u 9 izjutra pa da vidimo na kojeg đeda se moramo izverat.
Odluka pala, penjemo se po srednjem rebru od Sabahudina, kralja seksa i prijevara, neosigurano i bez zaštite, baš kako valja. Jebem ti zemlju ko me navede da se poavim, mogo sam točit muda u lavoru i gledat utakmicu u kafani.
Svu brigu smo predali Ibrahimu. Ibrahim, kralj planina, mjesto nogu ima sablje, ruke su mu vatrene kugle, isjeko 58 šejtana nas dva se nismo ni rodili. Jeli, klanjali, krenuli s bismilom i laganica. Pristup je bijo jeben. Veremo se po nogama od beštije a on spava i psuje svoju bivšu ženu izasna. Poverali se po nogarama, nije se pobunijo dok nismo dosli do ćune. Tu je početak smjera! Krećemo s vjerom u dragog Allaha pa đe nas nafaka odvede!
Ode Ibrahim, sječe sabljama ko da je Džihad. Dilaver iza njega, skuplja novčiće a ovaj ga vuče gore. Zadnja ide Ismeta, nije joj pravo. Presli ćunu, došli do vrha pupka, šejtan prdno u snu kad se nismo pogušili jebem ti grah, sigurno je vegun. Ne valja nikom osim sebi i misli da je najbolji. E pa nemere! Sjebaćemo ga na vrhu i odnjet hodži Bejuku da se kurčimo.
Penjemo dalje, Dilaveru stala rast kuka mjesto ruke, evoluiro u neku zajebanu zvjerku. Ismeta ide i psuje sve Džamije od Bihaća do Goražda. Došli do rebra, uzjahali ga ko konju, kad se ovaj probudi! Ustade izasna i poče prdit po nama u nezadovoljstvu. Fino mu je bilo dok smo ga dirali po ćundari, po rebru ga škaklji, ima tu neku traumu iz djetinjstva pa mu ne godi. Jebem vam majku purgersku đe ste mene spopali! Jebo vas Bejuk što vas posla na me.
Ismeta popizdi, ubode ga snagom volje, Sabahudin se slomi i sjede da jede. Ekipa nastavi prema glavi, došli mu do vrata, još jedan lakši put i gotovo, kad Ibrahim popizdi. Ne može vise cekat! Idemo težim putem, preko vrha nosa i očiju! Dilaver i Ismeta se sjebaše, nikad mu nisu halalili! Idemo kaže Ibrahim, ostaviću vam kolače po putu pa se snađite. Ode vojskovodja, udri sablje u šejtana, izgori ga bacačem plamena iz ruku i ostavi nam pomagala. Dilaver nastavi uz njega jebo mu sve po spisku u šta ga naćera. Ismeti izraslo žbunje po leđima od muke. Došli do vrha, jebaše šejtanu majku i slomiše mu vrat na 6a+ dijelova. Ismeta mu odgrize uho da može pokazat hodži Bejuku da je pohvali. Sjeli na vrhu pojest i popit, Dilaver izvadi janje iz ruksaka, Ismeta ponudi čvarke i glavušu. Osladili svog vođu Ibrahima napolitankama pa nazad dole na teferić. Spustiše se skijama niz kamenje sa pjesmom 'Jebem te Ibrahime u šta me ućera, al te i dalje volimo jer si naš brat musliman, koljač šejtana i utvara iz Džehenema!'

Ibrahim - Kranjec
Dilaver - Dino
Ismeta - Ivona
Bejuk - Bejuk
Džehenem - Paklenica
šejtan – planina

Dino Helvida

dino.helvida