Teranova 26.12.2019

Ekipa,

dobri decki Marko, Jagor i Bojan su me primili u svoja kola i odvezli u Sloveniju na penjacinu.
Penjali smo Teranovu smjer u Dolgom Hrbtu i uvjeti su nas odlicno posluzili.

U navezama Marko-Bojan i Jagor-myself krecemo u napad i dobru zajebanciju.

Linija smjera je vrlo jasna, tako da nema problema s orijentacijom. Sam smjer ima par strmijih skokova koji stvarno nisu problem, dok je ostatak smjera ipak nesto polozeniji. Kako nije bilo puno leda na meduosiguranje nismo mogli puno racunati (svega par sraubi smo postavili u cijelom smjeru), ali su zato sidrista uredjena vrhunskim slovenskim klinovima.

Rekao bi da je bitno biti siguran u pokrete (koji nisu zahtjevni) jer bez meduosiguranja nema govora o mogucnosti pada. U uvjetima sa vise snjiega i leda nego sto smo mi imali vjerujem da tog problema nema i da sam smjer postaje prava uzivancija koju bi mogli penjati i oni manje iskusni (ofkors pod nadzorom onih koji znaju sto rade).

Ne zurimo kroz smjer vec se zajebavamo sto znaci da zavrsavamo zadnju duzinu nekih 4.5h od ulaza. Vrijeme nam je bilo fantasticno tako da smo pri silasku malo i odmorili na Kranjskoj koci na Ledinah.

Na kraju svega odlazimo na klopu kod jezera u Zg Jezerskom i uzivamo u pivi i juhi od gljiva (kolicina koju posluzuju je fantasticna).

Savjetujem manje iskusnima da kada vidite da su uvjeti odlicni da povucete za rukav/ potplatite ove iskusnije i odete uzivati u ovom smjeru.

Napravio sam i filmic sa izleta pa cekirajte!!!

Teranova

Vidimo se uskoro!!

Pusa,
Glumac

Glumac