Paklenički klasici, vol. 2

Eto da se nadovežem na divan Zekin izvještaj s par crtica o avanturi zvanoj Klin, g. Glumca i moje malenkosti.

Ista je počela u 9:50 po lokalnom vremenu, ispod predivne stijene Anića kuka, u njegovoj debeloj sjeni. Prva dva cuga Klin dijeli s Mosorašem, laganica. Veselimo se kupanju oko 15 sati kad smo ziher već u Klancima. Jer imamo betu od Bejuka, dva detalja su tvrđi, a ostalo ide! Glumac je mogao birat kaj će, 6a+ u trećoj dužini ili 6c+ navlačenje u šestoj. Veli on "6a+ možda i oslobodim pa daj to".

Novi pasus ovog teksta simbolički označava novi dio naše avanture. Samo za 18+ čitatelje! Ulazi on, detalj je neki raskorak s nula grifova za ruke pa se ipak prima za komplet - malo mu je bed, ali kao neda nam se bit u smjeru cijeli dan. Idem ja, mislim si koja pička je taj Glumac, pa sam trebaš prekoračit! Ali primam se i ja za komplet, čisto jer je brže. Sljedeća dužina 5a. Možda i spojim da što prije dođemo do detaljnog cuga. Sat vremena kasnije, ukapčam se u štand. Čitatelj si sad misli ziher su ova dva debila probala zašprehat neke slovenke iz smjera do ili su fulali. A ne. Klin je počel žvakat. Uglavnom, divna vododerina duboka 10 cm s super desnom stranom za držat. Ne znam ja očito to penjat što je rezultiralo em padom od dobrih 8 metara (bez posljedica jer je sve vertikalno. cijeli Klin. cijelo jebeno vrijeme) a zatim tehniciranjem po čokovima u 4 metra između spitova na jednom djelu. Zabava. Glumac vuče sljedeći 5a, njem ide dobro. Pa detaljni cug, 6c+ varijanta, prečka koja je super pospitana, navlačenje ali pljugica. Iza toga idu stvarno lijepa 4 cuga 5c i 5b, ali u našem stanju teški do bola, Glumac povlači epsko spajanje prva dva cuga, 45 minuta iskonske borbe. Pobjeđuje, uvjetno rečeno. Zadnja tri cuga 4a - 4c nam izgledaju ko sedmice, tak ih i prolazimo. 8 sati nakon ulaza, vani smo. Pobjeda. Uvjetno rečeno.

Novi pasus, u kojem se s odmakom prisjećam Klina. Predivan je smjer, od ambijenta, do vrsta penjanja, svega ima. Vraćam se ziher, kad narastem malo. Stvarno je to bio predivan dan u planini.

Sljedeći dan Nikolina i ja penjemo Mosoraša, meni je bilo iznimno lijepo ali ću ostaviti njoj da opiše svoje doživljaje, ipak joj je to bio prvi susret s Anića kukom.

Do sljedećih bitaka.
K

Kranjec