3. tradicionalna oproštaljka / Dabrovi 29. i 30. 9. 2018.

Dragi svi,

ponukan nepravednim i lažnim optužbama da ne pišem izvještaje, odlučio sa napisat svoj prvi izvještaj ikad.

Za Zekinu oproštaljku po običaju se skupilo masu ljudi, bar dve hiljade u 6 autiju! Pokret oko 9 kafa u Gospiću oko 11 i većina u prve smjerove ulazi oko 13.

Vrijeme skoro idealno, lagana do orkanska bura i mjestimično oblaci. Većina ljudi ipak odlazi penjat dok se ženska naveza Cvitan, Rakić, Horvat ostaje sunčat a Nina i seka joj šeću po divnom krajoliku.

Mnogi od nas odlazi u Božin kuk - što jer je zaklonjen od vjetra a što da izbjegnemo Željinu školu na Dabrovima.

Pristup je lagana šetnjica od auta (skreće se desno kod crkve u Baškim oštarijama i vozi jedno 500 m do šljunkom pokrivenog ugibališta), cca pol sata.

U Lazaro kreće Zekin harem - Domina, Romana, Ivona i Ozren (liberalni smo!), navodno im je super i dolaze u kuću već oko 21 sat :)

Kruno i Ivana, najjača roditeljska naveza u Hrvata penje nešto kraće a Bejuk i ja penjemo Bacio ala nicotina. Pezzolato/Gojak smjer, kaže Čujić 6a+. Smjer je stvarno lijep a ocjene dosta tvrde, pogotovo drugi cug, ocjene 6a. Mene je zapalo to vodstvo i moram priznat da navlačenje za komplete (njih barem 3) nije bilo sam tak. Osobno bi prije rekao da je to 6b detalj od 5 metara... Druga 2 6a+ cuga, koje je vodio Bejuk, su također lijepo tvrdi.

Osim ekipe na Božinom, Tomašek, Barbi, Polić i Kika su otišli na Dabrove i tamo plezali.

Druženje u kući je bilo klasično lijepo - poist, popit, svirat, popit.

Sljedeći dan penjanje na dabarskima, Kruno i Ivana Vamos ala playa, Tomašek i Barbi Tempo vulcan (poluuspješno) te Bejuk/Polić, Kika/Kranjec, Nikolina/Domina u Bibl i babl na sunčanje :)

Zeki je nekaj bio s autom po oni nisu penjali, za ostale nisam siguran, pitajte ih :).

Pizza u Gospiću, Zagreb oko 19.

Bilo lijepo, ponovilo se.

K

Kranjec