Paklenicaaaa

Bili mi prosli vikend u Paklenici... Kruno, Ivana, Mislav, Koki, Maja, Marlena, Marko i ja. Penjali u raznim kombinacijama Bora-Bora, Capitan Pelinkovac, Nydiu, Gyps fulvus, Water song. Rijeci ne mogu docarati svu divotu ovog vikenda pa se necu ni truditi!

Evo, za one koji zele znati vise...

U subotu su Kruno i Koki penjali smjer Bora-Bora (6a, 250m) u zapadnoj stijeni Anica kuka. Smjer je nedavno nastavljen na postojeci smjer Bora (4c, 65m). Kazu decki da je lijep, ima se kaj radit u svim duzinama, a u 6a duzini su razvukli cca 50m uzeta. Odmah do njih smo Marko, Marlena i ja penjali Capitan Pelinkovac (6c, 260m). Smjer je prava ljepotica... konkretni grifovi, uglavnom po plocama, par prevjesnih momenata po odlicnim trajvancima... 6a+ i 6a duzine su sasvim OK, a 6c je lagano prevjesna ploca po sitnim ljuskicama, dosta pothvata, fino pumpa, ali dobro pospitano. Nije problem navuci se, ali za postavit treba pojesti zganaca! U nedjelju smo svi u Velikom cuku. Kruno i Ivana se zamijenili pa je Ivana penjala s Kokijem Nidiu (6b+), Marku i Marleni se pridruzila Iva Bozic i oni su penjali Gyps fulvus (6b+), a Maja i ja smo penjali Water song (6a+). E, to sam si vec dugo vremena zelio ispenjati... jednom sam to penjao s Turbom i Bunikom, sve kao drugi, i detaljna duzina me 'ubila'. Sad sam se osjecao dovoljno spremnim da ju povedem i nije bas bilo problema. :-) Detalj na samom ulazu sam se navukao, a dalje slijede odlicni grifovi do kraja premda cijela ploca malo visi. Prije same zavrsne vertikale sam si malo predahnuo u pojasu pa onda potegnuo do kraja. Super bridovi i rubovi za hvatanje, ali ostri k'o zileti. Zadnji 5c se vise cini kao 5a/b, jako lijepo za penjat, i na kraju se svi unutar pola sata nasli na izlaznoj terasi.

Inace, Paklenica je bila prepuna planinara; u subotu nismo uspjeli doci autom do gornjeg parkinga, a kod Dinka navecer guzva k'o za 1. maj.

Zeko