Engstligenalp

Bok svima,

pred tjedan dana sam bio s Antonijem u podrucju Adelbodena, u Svicarskoj, konkretnije penjali smo se u Engstligenalpu. Plan za vikend nam je bio penjati neke slapove na visini od cca 1500mnm, ali zbog dosta toplog vremena ranije to je bilo uputno. No, svejedno smo otisli riskirati.

U subotu ujutro uputili smo se u slap Kleiner fall, ocjene cca 3, 3+ duljine 160m. Prije samog ulaska bilo je ocito da ispod slapa curi dosta vode sto nije bio idealan znak. Nakon sto smo prvu duzinu "preskocili", u drugom cugu su poceli lagano problemi. Slap je nakon par metara cuga poceo pucati po cijeloj sirini, pa smo odlucili pobjeci iz slapa. Nakon sto brze izrade abalakova, spustili smo se dolje i probali se popesti do Engstligenalpa. Naime, cijela prethodna situacija se dogadjala ispod zicare koja vodi na plato koji gleda na susjedni Adelboden i njegovo skijaliste. Na zalost po zimi taj planinarski put nije prohodan.

U nedjelju smo se odlucili sjesti na zicaru i dici se na Engsligenalp. Naime, tamo postoji ledno penjaliste Hoschi's eiswelt, gdje su umjetno napravljeni slapovi na pravoj stijeni, i tamo cesto skole dolaze s polaznicima. Bilo bi dobro platiti ulaznicu od 10€ na dnu zicare. Slapova ima tezina od 2-5, duzina 15-50 metara i super je barem za vjezbanje penjanja leda. Pristup je 1 minutu od zicare i prilazi se s vrha penjalista, tako da je lako postaviti top rope odozgo, pa se odozdo penjati. Nedjelju smo proveli tamo vjezbajuci. S obzirom da se penjaliste nalazi na 2000mnm i cijeli dan je u hladu, dost dugo traje sezona penjanja tamo.

U prilogu su u neke fotke, a ubrzo ce se naci i na fejsu.

Pozdrav,
Igor

Smud