Slovenija plezanje / Veliki Draški Vrh / smjer DKV

Ćao ekipica,

last minute dogovori za ovaj vikend su pali među dream team ekipom u sastavu Romana, Bejuk, Deotto, Boki i moa. Odluka je pala na Veliki Draški vrh, smjer Dolar - Kiler - Vavken, popularno DKV.

Ima nekoliko opcija pristupa, mi se odlučujemo za pokret u subotu popodne, šetnju do Vodnikovog doma (od parkirallišta u Pokljuki do doma 1,45 min), spavanac i smjer ujutro. Šetnja i kraj je fakat lijep, dom gleda u guzicu Triglavu ma milina.

Nedjelja ujutro lagani pokret oko 7, sat pristupa i evo nas ispod stijene. Ulazak oko 9, jer ćemu žurba, sjeverna je stijena i ne jebe nas kaj je na suncu 30 stepeni :)

Smjer je konkretan (400 m, ocjena V), ima se kaj za radit. Naveze Romana i Bejuk, te Deotto, Boki i moa. Iskusniji članovi ulaze (Bejuk i moa) ulaze u prvi V- cug, i iako nudi lijepo penjanje odmah primjećujemo da kvaliteta stijene nije baš A klasa. U nastavku smjer nudi još dva V detalja koje iskusniji članovi iskusno prepuštaju svojim partnerima Romani i Deottu. Oni kao zmajevi prolaze i već 8 sati kasnije smo vani!

VDV

Smjer je lijep ali dosta krušljiv, malo više od sličnih alpskih klasika...

Taman da po predivnij stazici prošećemo 2 sata do auta, klopa - cuga i Zg oko ponoći.

VDV

Kranjec