Domžale kup SHS

Jučer smo bili na zadnjoj tekmi pokala shs u lednom penjanju u Domžalama u matičarsko-natjecateljskom sastavu: Marta Z. Kranjec, Bronx i ja. Osim nas hrvatske boje branili su iz Želje Marko Petrunić, Rene Lisac, Tomislav Lopandić i Nataša Petrin, a iz AOV Suzana Antolin. Obzirom na posjećenost događaja - hrvatska repka! :)

U Domžalama imaju vanjsku stijenu prilagođenu za dry tooling. To znači da je stijena presvučena daskom u koju je moguće zabijati dereze. Stijena je mala, ali interesantna i dosta visi. Preko zime otvorena je cijelo vrijemo za penjače željne tulanja.
Za razliku od Varaždina gdje smo za kvalifikacije imali 5h uz neograničen broj pokušaja u Domžalama smo u u kvalifikacijama imali 4 smjera na top rope i jednu prečnicu. Ulazili smo po rednom broju te smjerove penjali jedan za drugim. 2 minute po pokušaju za svaki od smjerova, moguća 2 pokušaja u te dvije minute i 2 minute pauze između smjerova. Smjerovi nisu bili dugi ni teški (dobra hvatišta i relativno blizu), ali tempo penjanja je učinio svoje. Nakon 2 smjera ruke odrvene, treći i četvrti smjer su već borba za preživljavanje. U zadnjem smjeru - prečki se vidjelo tko je materijal za finale (ako to nije bilo jasno od početka)!

U finalu od hrvata jedino Marko Petrunić koji već više godina tula i to se naravno primijeti, nažalost u finalu mu je izletio cepin negdje oko sredine smjera. Pobjeđuju zmajevi iz Slovenije, lijepo ih je gledati kako penju.

Inače vrhunska organizacija, super prijateljska atmosfera, zabavan sport, idealan za ove prohladno-kišovite jesenske dane, dobro se nadopunjuje sa penjanjem na suhoj stijeni i super je trening za zimske smjerove. Mislim da će ekipi koja je tulala nakon ovih previsa penjanje leda izgledati kao igra! ;)

Nema razloga da sljedeće godine ne bude i više natjecatelja/ica, oprema se već nekako skrpa!

Sakupili smo nesto slika od svih sudionika pa bacite oko.

Pozdrav,
Marko

Marko Bejuk