Paklenica...a...a...a...

Kad vec lezim, da i ja malo saberem dojmove od vikenda...

Dakle, ranom zorom u subotu krenuli smo u vlastito otvaranje sezone u Paklenici. Kako to cesto biva kod mene, ukljucio sam teleport mod pa mi je put prosao za cas. :-) Za pocetak sezone pozelio sam penjati nesto novo pa je odluka pala na Peru u stupu Anica kuka, a Romana se slozila. Culi smo svakakve dojmove o tom smjeru, em da je vrlo sitno i rupicasto, em da je prvi spit neugodno visoko... e pa i je i nije. :-) Ulaz je dosta polozen pa nije tolika frka doci do prvog spita, a dalje je penjanje bas lijepo, no ipak ne bi skodilo da je bilo malo toplije kad je trebalo stisnut, jbg sunce smo docekali tek u zadnjoj duzini. Druga duzina je malo zajebana na samom startu, inace OK, treca je ful lagana po prekrasnim ljuskama, rupama, ma milina za penjanje, da bi na kraju zavrsili u kadica-standu smjera Karabore. E sad, tu postoje dvije varijante za izaci na vrh stupa. Romana se odlucila za desnu koja je kao po ocjeni laksa, medjutim nasla se u situaciji da je morala dost neugodno preckat, postavljat cokove, frendove i svakava cuda da bi se izvukla, no sve je rijesila. :-) Lijeva varijanta se cini dosta izravnija, po nekim zljebicima, radijatorima, ali cini se OK pospitano. Mozda drugi put probat onuda...

Sa vrha stupa bacamo pogled na Wildera i Nezmaha u Velebitasu. Taman su pred detaljnim cugom. Poslije su nam rekli da je detalj bio toliko mokar i ljigav da ga je bilo nemoguce slobodno proci.
Mi se za nastavak odlucujemo u Rebeku (sto je najblize moguce da dodjem Danaji, a da ju ipak ne penjem ;-) ). Sad je stup vec cijeli na suncu i penjanje je sasvim ugodno. Oboje smo se rasteretili ruksaka jer nas ceka 6b smjer. Prvi cug 6a vodi Romana tu su dva detalja, jedan na pola puta i drugi pod samim standom, s time da se taj drugi moze zaobici malo sa strane, sto mi se cini potpuno legitimno. E, ali drugi cug, 6b, je prava poslastica. Prvih par ulaznih spitova je relativno lagano, a onda se stijena uspravi i krece borba. Nema tu detalja, sljedecih 20-ak metara je vrlo konstantno, ali tako prekrasno penjanje sa tako lijepim gibovima... ne, nisam prosao slobodno, ali sam bas gustao. Nema tu svercanja, navlacenja od spita do spita, moras napravit gibove izmedju svaka dva spita. Smjer za svaku preporuku, ali fakat moras penjat 6b da ga postavis.

Vracamo se u apartman i cekamo decke da se jave kad da dodjemo po njih, a mene sve jace trese zimica. Navecer sam se zabundao u vrecu i ujutro se probudio potpuno isprebijan i osjecam kako kurim. Jbg, izgleda gripa. Nezmah se ostao oporavljat od Velebitasa pa mi je kuhao cajeve i juhice, a Wilder i Romana su od izvora zaraze pobjegli u Mosorasa. :-)

Zeko