Nad Šitom glava - Madonna 12.09.

Sabo, Danica i ja se dogovaramo za jednodnevni izlet u Sloveniju. Ograničenja koja imamo: slobodni smo samo u nedjelju i vrijeme ne izgleda baš nešto iza 15h. Lako se dogovaramo za smjer - Sabo i Danica su dobili preporuke za taj smjer od raznih ljudi + znamo da su pristup i odstup vrlo kratki. Ulazak u smjer stvarno nije teško naći, a smjer većim dijelom slijedi policu po kojoj se prečka prema desnoj strani. Smjer je 300m dug, sa detaljima V, te ostatkom oko IV. Stijena nas je baš impresionirala kvalitetom (osim možda u jednoj dužini).

Prečke su predivne i konstante te zahtijevaju snalažljivost u traženju grifova. Penjanje nije teško i baš je milina. Klinova taman koliko treba (nije baš da je klin na klinu). Petice su kratke i slatke (obje su malo prevjesni kamini i traže malo snage (ali ništa strašno). U gornje 2 dužine nije se lako zajebati s linijom ali teren nije vertikala tako da ako imaš klinove i ostalu opremu možeš ići više-manje bilo kojom linijom koja ti se čini logična.

Na vrhu nas dočekuje stado zlatnih ovaca koje su na prvu ljubazne i pristojne ali vrlo brzo nas počinju grickati i lizati te bježimo od njih prema autu. Kod auta stigli i prije nevere tako da smo popili i pivo na terasi Koče na Gozdu (uz naravno snimanje sj stijene Prisanka i razgovor o smjerovima). U Zg smo se vratili u popodnevnim satima.

Smjer za preporuku!

Glumac