Paklenička jesen

Bili u Paklenici... Tea, Jelena, Bronx i ja... u subotu penjali Zimski cvijet, 6a+, u Velikom Ćuku... lijepi smjer, onak fizički malo jači po dobrim grifovima, taman kak volim! :-) Mjestimično se potegne malo više bez spita, ali to su lakši dijelovi, a da se postavit i vlastita oprema. Prvi 6a+ detalj (3. cug, zajednički štand sa Barba Antom na kraju kamina) je odmah iznad drugog spita, ako ne ide da se navući da se dohvate dobri grifovi iznad, ostatak cuga je lakši. Opet se dođe na zajednički štand sa Barba Antom i sljedeći cug je fini konstantni 6a+, više na izdržljivost nego nekakvo pimplanje. Tu nisam našao štand, nego sam potegnuo zajedno sa sljedećim 4b-om i štandao na drvu u amfiteatru, ispod 6a ploče, otkuda nalijevo nastavljaju Barba Antin i Srednje rebro. Taj 6a isto zahtijeva malo fizikalije u prvoj trećini, dalje je lakše, do nepotrebnog detalja na samom kraju cuga koji se lako da zaobići zdesna.

4. cug (6a+) Zimskog cvijeta. Nadesno se može proći kroz Barba Antin.


Navečer su nam curke spremile večeru za tanjure polizat, sa Slovencima uspoređivali tehnike pripreme kestenja, malo se druškali pa spavanac.

U nedjelju curke idu u Kameni croissant, a dečki u neki klasik u Skradelinu... New age old style. Smjer počinje negdje na izrazitom grebenu između Croissanta i Frau Blüher, gdjegod da počneš penjati je OK, i zapravo slijedi dosta logičnu liniju (i klinove), bar u prva 2 cuga. Nakon toga se već jako približi izlaznom detalju Frau B. pa sam skrenuo lijevo, otprilike prema skici mada mi se tu nije baš sve poklopilo. Ali sasvim je OK bilo za ispenjat i osigurat, to bi recimo mogao biti taj V+. Samo kaj mi je smjer ostao malo nedorečen, taman se ufuraš i već je gotovo. Zadnji cug po skici je neko glonđarenje i to smo prošli nenavezani. Ma smjer je sasvim OK za vodit na školi, a čini mi se da je skroz nepoznat, dakle eto još jedna opcija da se zbriše od gužve.

Poslije se još bacili u more, osunčali na plaži i pravac ZG...

Zeko